Villiyrttikurssit kesällä 2017

 In Kurssit, villiyrtit

Luonto on viimein alkanut vihertämään toden teolla ja myös villiyrttejä on tarjolla poimijoilleen mielin määrin. Villiyrtit eli horta ovat sesonkiruokaa parhaasta päästä ja myös ruokamaailman kuuma trendi. Niitä kannattaakin hyödyntää monipuolisesti lautasella. Mitä tahansa vihreää ei luonnosta voi kuitenkaan suuhunsa napsia vaan on tärkeää tunnistaa kasvit, joita kerää ja syö.

Villiyrttikurssilla opetellaan tunnistamaan Keski-Suomessa yleisesti esiintyviä syötäviä luonnonkasveja ja tutustutaan niiden käyttömahdollisuuksiin. Kurssilta saa mukaan myös kirjallisen materiaalin, johon voit palata myöhemmin. Tarvitset kurssille mukaan säänmukaisen varustuksen maastossa liikkumiseen.

 

Villiyrtti-ilta Wäärälässä 6.6. klo 17:30

Villiyrtteihin ja niiden käyttöön pääsee tutustumaan Wäärälässä, Toivakan Ruuhimäessä tiistai-iltana 6.6. klo 17:30 alkaen. Illan kruunaa hortalla höystetty iltapala. Kurssin kesto on pari tuntia.

Wäärälästä on myös mahdollista kerätä villiyrttejä mukaan. Ota siis mukaasi kori tai muu astia keräämistä varten.

Wäärälän illan hinta on 35 € (sis. iltapalan). Ilmoittautumiset 2.6. mennessä tupu@ilopiha.fi.

 

Ohjelmaa työporukalle, illanviettoon, polttareihin…

Kiinnostavatko villivihannekset, mutta Wäärälän illan aikataulu ei sovi kalenteriisi? Tulen pitämään villiyrttikurssin pyynnöstä esim. työporukalle tai kavereiden illan viettoon. Ota rohkeasti yhteyttä ja kerro suunnitelmistasi ja toiveistasi.

 

Nautitaan kesästä ja villiyrttien makumaailmasta!

Recommended Posts